Historie

Van kippenschuur tot ultramodern bedrijf.

Overeem is in 1921 als een smidse begonnen in Scherpenzeel. Men maakte er hoefijzers, karrenwielhoepels en kachelonderdelen. De eerste profielmachine werd aangeschaft voor de productie van kettingkasten voor fietsen. En het is interessant om te zien dat de dynamiek van ons bedrijf gelijk oploopt met de veranderende mobiliteit in Nederland. Na de genoemde producten voor paarden, karren en fietsen, kwamen de sierlijsten voor bromfietsen en daarna de onderdelen voor de automobielindustrie.

We zijn ons gaan toeleggen op het rolvormen omdat er behoefte was aan deze technologie. We ontdekten dat het binnen bijna alle marktsegmenten toegepast kan worden.

historie

Sterkte scherpenzeel

Onze kennis op dit gebied is inmiddels zo groot dat we een gerenommeerde leverancier in Europa zijn op het gebied van dunwandige profielen.

Overeem was ooit gevestigd in een kleine smederij met schuur aan de Dorpsstraat van Scherpenzeel, maar heeft inmiddels een groot en zeer modern complex op het industrieterrein ‘De Kievitsmeent’ in Ede. In 1988 kwam een einde aan het familiebedrijf Overeem. Vanaf 1988 tot en met 2015 waren we onderdeel van de beursgenoteerde Aalberts Industries NV

Vanaf 1 December 2015 behoort Overeem tot de Hadley Group. De Hadley Group is de grootste producent van koudgewalste metalen onderdelen en profielen in het Verenigd Koninkrijk en heeft een uitstekende internationale reputatie.

pand

Overeem wordt Hadley

Overeem wordt vanaf 2020 het Europese hoofdkantoor van Hadley.
Wilt u meer weten over deze naamsverandering en de mogelijkheden van Hadley wereldwijd?
Lees dan hier verder >>>

 

Overeem BV

Radonstraat 16
6718 WS Ede NL
0031 (0)318 697 811