100-jarig jubileum voor rolvorm-expert Overeem

Dit jaar vieren we ons 100-jarig jubileum. Een heel bijzondere mijlpaal voor ons bedrijf.

In dit artikel vertellen we je graag meer over ons verleden en het innovatieve karakter van Overeem. Allereerst willen wij ons zeer gewaardeerde team, oud-collega’s en trouwe klanten bedanken voor hun belangrijke bijdrage aan Overeem in de afgelopen 100 jaar!

Samen hebben we de grenzen van technologische mogelijkheden opgezocht en met succes weten te verleggen. En dat zullen we blijven doen. Want dat hoort bij de cultuur van Overeem.

Lees hieronder meer over onze mooie geschiedenis.

 

De oprichting van Overeem in 1922

Het is 100 jaar geleden dat Jan Overeem de eerste producten maakte in zijn atelier in Scherpenzeel. Begonnen als smid in 1922, begon Overeem met het maken van hoefijzers, karrenwielhoepels en kachelonderdelen. In de jaren die volgden specialiseerde Overeem zich steeds meer in het rolvormen. De interesse en behoefte vanuit verschillende markten nam snel toe. Overeem produceert momenteel klantspecifieke rolvormprofielen voor interieurdelen van auto’s, verlichtingsarmaturen, solarsystemen, scheidingswanden en vele andere toepassingen.

 

 

Van hoefijzer tot BMW

Van hoefijzer tot BMW Het is interessant om te zien dat Overeem altijd nauw betrokken is geweest bij mobiliteitsproducten. Het begon ooit met hoefijzers voor paarden en karrenwielhoepels. De eerste profielmachine werd echter aangeschaft voor de productie van kettingkasten voor fietsen en sierlijsten voor bromfietsen. De expansie van Overeem vond echt plaats toen we ons verder specialiseerde in hoogwaardige rolvormtechnieken en een interessante partij werden voor de automobielindustrie. Hiermee kregen we meer en meer internationale aandacht en werken we tot op de dag van vandaag vanuit Ede voor bijna alle grote automerken ter wereld.

De succesvolle levering van Overeem aan een wereldwijd publiek voedde onze reputatie als hoogwaardige en betrouwbare leverancier van koudgewalste profielen. We leveren nu aan de zonne-energie-, retail-, industriële en agrarische markten met op maat gemaakte en duurzame metalen profielen die voldoen aan veeleisende toleranties.

 

Hoogwaardige kennis rolvormen

“De continue technologische ontwikkelingen staan bij ons centraal. Onze kennis op het gebied van rolvormen is inmiddels zo groot dat we een gerenommeerde leverancier in Europa zijn. Zeker op het gebied van complexe gerolvormde profielen met strenge visuele eisen en geïntegreerde bewerkingen in verschillende metaalsoorten. In ons Technology Center – het grootste wereldwijd- zijn we iedere dag bezig om de techniek verder te optimaliseren. Dat spreekt onze klanten ontzettend aan. Want op deze manier hebben wij onze klanten nog meer te bieden.” Eric Mulder – Commercial Director Hadley Custom Rollform Division.

 

Verschillende eigenaren door de jaren heen

Overeem was ooit gevestigd in een kleine smederij met schuur aan de Dorpsstraat van Scherpenzeel, maar heeft inmiddels een groot en zeer modern complex op het industrieterrein ‘De Kievitsmeent’ in Ede. In 1988 kwam een einde aan het familiebedrijf Overeem. Vanaf 1988 tot en met 2015 waren we onderdeel van de beursgenoteerde Aalberts Industries NV.

Vanaf 1 December 2015 behoort Overeem tot de Hadley Group. De Hadley Group is de grootste producent van koudgewalste metalen onderdelen en profielen in het Verenigd Koninkrijk en heeft een uitstekende internationale reputatie. “De overname van Overeem door Hadley was een strategische keuze. Hadley is één van de grootste rolvormproducenten wereldwijd met zeer veel technologische kennis. Overeem is een echte specialist op het gebied van complexe en dunwandige profielen én de automotive industrie. We zijn dus volledig complementair aan elkaar en hebben nu al veel van elkaar geleerd. Deze kennis passen we wereldwijd toe want als Hadley Group hebben we vestigingen over de hele wereld.” James Bishop –Business Unit Director Hadley Rollforming.

Oude fabriek van Overeem

 

Verleg technologische en fysieke grenzen

Deze maand vieren we met trots het 100-jarig bestaan van Overeem, maar we zijn ook alweer druk bezig met toekomstige ontwikkelingen. In 2023 breiden we onze capaciteit in Ede verder uit met twee nieuwe rolvormlijnen en een volautomatische ontbraammachine.

Maar ook op het gebied van wereldwijde samenwerking blijven we innovatief. Collega’s vanuit alle locaties wereldwijd werken nauw met elkaar samen. Met behulp van nieuwe headsets -met ingebouwde camera’s- overleggen en ondersteunen ze elkaar bij het opzetten van nieuwe productielijnen of geven ze elkaar advies bij technologische uitdagingen.

Zo blijven we werken aan innovatie, duurzaamheid en het verleggen van technologische en fysieke grenzen als het gaat om rolvormen.

Werknemer aan het werk bij Overeem

Vacature: Commercieel Medewerker Binnendienst

Beschik jij over commerciële ervaring vanuit je bijbaan, stage of vaste baan? Dan zoeken wij jou!

Werken bij Hadley Group

Wat ga je doen?

Als commercieel medewerker binnendienst ben jij het eerste aanspreekpunt voor onze bestaande en potentiële klanten in Nederland en Duitsland. Deze klanten zijn actief in diverse markten zoals de automotive, industrie en solar. Je ondersteunt de buitendienst en bent zelf ook verantwoordelijk voor een aantal klanten. Dit maakt het een brede en interessante functie om jezelf verder te ontwikkelen. Je hebt intensief contact met vooral Nederlandse, maar ook een aantal Duitse klanten.

Je werkt binnen de organisatie veel samen met collega’s van de afdeling planning, customer service, quality, engineering en inkoop. Je behandelt aanvragen en maakt in overleg met de Accountmanager offertes voor nieuwe en bestaande productie die je vervolgens zelf opvolgt.

Meer informatie? Bekijk de volledige vacature op de website van Hadley Group.

Vacature: Stage HR

Ben jij een zelfstandige en gedreven student (3e jaars) en heb jij een HR achtergrond? Dan zoeken wij jou!

Werken bij Hadley

Hoe ziet jouw dag eruit?

Jouw dag ziet er elke dag anders uit, dat is zeker! Je bepaalt zelf je begin en eindtijd en bepaalt welke werkzaamheden je als eerste oppakt. Je krijgt vragen omtrent HR zaken en probeert hier zelf het antwoord op te formuleren aan de hand van het internet, personeelshandboek en je HR collega’s. Ook maak je contracten, functiewijzigingen en andere communicatie op. Daarnaast krijg je de verantwoordelijkheid voor een eigen project. Dit kan gerelateerd aan performance management, arbeidsmarktcommunicatie, functiewaardering, het personeelshandboek of andere HR onderwerpen zijn.

Meer informatie? Bekijk de volledige vacature op de website van Hadley Group.

Vacature: Mechanical Engineer

Denk jij graag mee over het oplossen van technische uitdagingen die zich tijdens productie voordoen en zie jij complexiteit als een uitdaging? Dan ben jij de Mechanical Engineer die wij zoeken!

Werken bij Hadley Group

Wat ga je doen?

Als Mechanical Engineer ben je het aanspreekpunt voor productie voor het oplossen van technisch complexe problemen. Je levert derdelijns support, wat betekent dat de focus ligt op het oplossen van productie- en of kwaliteitsproblemen en correctieve acties aan orders. Ook luister je naar de productiemedewerkers om bestaande gereedschappen te verbeteren.

Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van productiemiddelen en/of gereedschappen die benodigd zijn voor de productie van onze klant specifieke producten. Je tekent de gereedschappen, maakt de werkinstructies aan de hand waarvan het instrument te monteren is aan de productiemachine en verzorgt instructie aan productiepersoneel waarmee een machine wordt om- of opgebouwd naar een nieuw product. Ook werk je samen met je collega’s van de sales afdeling om constructieve knelpunten van conceptfase tot oplevering te signaleren en corrigeren, met het doel een klantwens naar een concreet product te vertalen. Kortom: jij maakt projecten uitvoering gereed!

Daarnaast houd jij je bezig met:

  • Het construeren en modelleren in 3D pakketten;
  • Vervaardigen van detail- en samenstellingstekeningen;
  • Het gevraagd en ongevraagd adviseren en ondersteunen van collega’s;
  • Het bijwerken van werkinstructies en bijbehorende tekeningen.

Na een inwerkperiode, door medewerkers met jarenlange werkervaring binnen de branche en de organisatie, in zowel Nederland als Engeland zul je in staat zijn zelf ontwerpen te maken van onze productie middelen en modificaties hieraan te begeleiden. Je zal in nauw contact staan met onze collega’s in Engeland en reizen hoort hier dan ook bij.

Veel van onze te ontwerpen producten zijn uniek en dit zie jij juist als uitdaging om de grenzen van jouw kunnen op te zoeken!

Meer informatie? Bekijk de volledige vacature op de website van Hadley Group.

Vacature: Constructeur

Denk jij graag mee over het oplossen van technische uitdagingen die zich tijdens productie voordoen en zie jij complexiteit als een uitdaging? Dan ben jij de Constructeur die wij zoeken!

Werken bij Hadley Group

Wat ga je doen?

Als Constructeur ben je het aanspreekpunt voor productie voor het oplossen van technisch complexe problemen. Je levert derdelijns support, wat betekent dat de focus ligt op het oplossen van productie- en of kwaliteitsproblemen en correctieve acties aan orders. Ook luister je naar de productiemedewerkers om bestaande gereedschappen te verbeteren.


Daarnaast ben je verantwoordelijk voor het ontwerpen van productiemiddelen en/of gereedschappen die benodigd zijn voor de productie van onze klant specifieke producten. Je tekent de gereedschappen, maakt de werkinstructies aan de hand waarvan het instrument te monteren is aan de productiemachine en verzorgt instructie aan productiepersoneel waarmee een machine wordt om- of opgebouwd naar een nieuw product. Ook werk je samen met je collega’s van de sales afdeling om constructieve knelpunten van conceptfase tot oplevering te signaleren en corrigeren, met het doel een klantwens naar een concreet product te vertalen. Kortom: jij maakt projecten uitvoering gereed!

Meer informatie? Bekijk de volledige vacature op de website van Hadley Group.

 

Overeem wordt Hadley

Overeem wordt vanaf 2020 het Europese hoofdkantoor van Hadley.
Wilt u meer weten over deze naamsverandering en de mogelijkheden van Hadley wereldwijd?
Lees dan hier verder >>>

 

Overeem BV

Radonstraat 16
6718 WS Ede NL
0031 (0)318 697 811