Machinebouw profielen

Bent u werkzaam in de machinebouw en op zoek naar een partner die pro-actief mee durft te ontwikkelen? Als ervaren producent van machinebouw profielen bent u bij Overeem aan het juiste adres. Al meer dan 85 jaar zijn wij dé partner voor bedrijven die op zoek zijn naar profielen van hoge kwaliteit. Deze profielen maken wij uit verschillende materialen: 

  • staal
  • voorgelakt staal
  • roestvrij staal
  • aluminium
  • andere non-ferrometalen

 

Rolvormen van machinebouw profielen

De profielen die Overeem produceert, worden gemaakt door middel van rolvormen. Deze uiterst effectieve productiemethode passen wij al tientallen jaren toe met veel succes. Door ruime kennis en ervaring die wij door de jaren heen hebben opgebouwd, is Overeem de Europese hoofdvestiging geworden van Hadley Group. De gedeelde kennis tussen Overeem en Hadley zorgt ervoor dat innovaties sneller worden gerealiseerd, waardoor de kwaliteit van machinebouw profielen alleen maar zal stijgen. Zo past Overeem ook het gepatenteerde UltraSTEEL® proces toe bij de productie.

Rolvormen is een van de meest effectieve manieren om metalen profielen te ontwikkelen. Het rolvormproces werkt doordat een lange strook opgerold metaal (doorgaans staal) door een reeks voorgevormde rollen wordt geleid. Deze rollen zorgen voor een constante buigbewerking van het metaal, waardoor deze geleidelijk wordt vervormt naar de gewenste doorsnede van het profiel. Op deze manier wordt een machinebouw profiel van hoge kwaliteit geproduceerd. 

 

Wat zijn de voordelen? 

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het rolvormen van profielen. Naast het feit dat deze bewerkingsmethode geschikt is voor uiteenlopende metaalsoorten, zijn er andere kenmerken die van groot nut zijn voor uw bedrijf. Het rolvormproces: 

 

  • Is ideaal voor profielen met lange lengtes en grote volumes
  • Waarborgt een hoge mate van consistentie en nauwkeurigheid (zeer nauwe toleranties, vanaf ± 0,05 mm)
  • Maakt productontwerp en productie op maat mogelijk
  • In-line functies zoals perforeren, insnijden, buigen en op lengte afkorten
  • Mogelijkheid tot gesloten vormen door in-line lassen

 

Laat u adviseren

Overeem levert gerolvormde profielen aan veel verschillende machinebouwers. U vindt onze onderdelen onder meer terug in pneumatische systemen, printers, drukmachines, apparaten in de textiel-, de papier- en verpakkingsindustrie. Hoge toleranties en een goede oppervlaktekwaliteit zijn belangrijk voor het vlekkeloos functioneren van machines. Door ons vroegtijdig in het ontwerptraject te betrekken, ervaren uw ontwerpers de voordelen die onze technologie biedt.

Wilt u meer weten over het rolvormen van machinebouw profielen?
Neem hier contact met ons op of stel uw vraag.
U kunt ons ook telefonisch bereiken op 0031 318 - 69 78 11

Overeem wordt Hadley

Overeem wordt vanaf 2020 het Europese hoofdkantoor van Hadley.
Wilt u meer weten over deze naamsverandering en de mogelijkheden van Hadley wereldwijd?
Lees dan hier verder >>>

 

Overeem BV

Radonstraat 16
6718 WS Ede NL
0031 (0)318 697 811