Automotive

Zoekt u een partner die altijd perfecte, zichtbare onderdelen levert?product-automotive s

Innovatie, hoge kwaliteit, toleranties, perfecte oppervlakken en just-in-time leveringen zijn essentieel in de automotive. Overeem innoveert voortdurend in samenwerking met onze bestaande klanten in de automotive. Dankzij co-engineering realiseren we efficiencybesparingen voor onze klanten. Overeem is gecertificeerd volgens ISO TS-16949 en 9001:2008, en biedt:

 • EMPB/PPAP bij de eerste productie, inclusief testresultaten.
 • SPC-rapporten bij serieproductie.
 • IMDS-gegevens.

Neem contact met ons op voor meer informatie over hoe Overeem met u kan samenwerken om efficiencybesparingen te realiseren.
U kunt een e-mail sturen of het contactformulier gebruiken om uw vraag te stellen. 
Of bel ons op +31 318 - 69 78 11

 product-automotive2 s     product-automotive3 s 

(Interieur) Bouw

Bent u op zoek naar een partner die
perfecte zichtdelen just-in-time kan leveren? (interieur)bouw

In diverse takken van de bouwindustrie levert Overeem gerolvormde profielen voor bouwconstructies, gevels, (flexibele) tussenwanden, thermische plafonds en binnen afwerking. Overeem ontwikkelt samen met haar klanten optimale oplossingen die zo eenvoudig mogelijk te fabriceren zijn.

Interieurbouw

Voor interieurbouw levert Overeem onder andere producten voor kastsystemen, deurkozijnen, scheidingswanden, kantoormeubelen en plafonds.

Projectmatige levering

Overeem levert projectmatig, eventueel met diverse oppervlakte behandelingen of poedercoat lagen. De snelheid en flexibiliteit van Overeem is hierbij cruciaal.

Oppervlakte kwaliteit

Waar een perfecte oppervlaktekwaliteit gewenst is heeft Overeem de mogelijkheid voorgelakte materialen, waaronder aluminium, in de gewenste kleur te verwerken. Eventueel kunnen de gerolvormde profielen met beschermfolie geproduceerd worden.

Wilt u samen met Overeem eens bekijken hoe we samen efficiency voordelen kunnen bereiken?
Neem hier contact met ons op of stel uw vraag. U kunt ons ook telefonisch bereiken op 0031 318 - 69 78 11

Machinebouw profielen

Bent u werkzaam in de machinebouw en op zoek naar een partner die pro-actief mee durft te ontwikkelen? Als ervaren producent van machinebouw profielen bent u bij Overeem aan het juiste adres. Al meer dan 85 jaar zijn wij dé partner voor bedrijven die op zoek zijn naar profielen van hoge kwaliteit. Deze profielen maken wij uit verschillende materialen: 

 • staal
 • voorgelakt staal
 • roestvrij staal
 • aluminium
 • andere non-ferrometalen

 

Rolvormen van machinebouw profielen

De profielen die Overeem produceert, worden gemaakt door middel van rolvormen. Deze uiterst effectieve productiemethode passen wij al tientallen jaren toe met veel succes. Door ruime kennis en ervaring die wij door de jaren heen hebben opgebouwd, is Overeem de Europese hoofdvestiging geworden van Hadley Group. De gedeelde kennis tussen Overeem en Hadley zorgt ervoor dat innovaties sneller worden gerealiseerd, waardoor de kwaliteit van machinebouw profielen alleen maar zal stijgen. Zo past Overeem ook het gepatenteerde UltraSTEEL® proces toe bij de productie.

Rolvormen is een van de meest effectieve manieren om metalen profielen te ontwikkelen. Het rolvormproces werkt doordat een lange strook opgerold metaal (doorgaans staal) door een reeks voorgevormde rollen wordt geleid. Deze rollen zorgen voor een constante buigbewerking van het metaal, waardoor deze geleidelijk wordt vervormt naar de gewenste doorsnede van het profiel. Op deze manier wordt een machinebouw profiel van hoge kwaliteit geproduceerd. 

 

Wat zijn de voordelen? 

Er zijn meerdere voordelen verbonden aan het rolvormen van profielen. Naast het feit dat deze bewerkingsmethode geschikt is voor uiteenlopende metaalsoorten, zijn er andere kenmerken die van groot nut zijn voor uw bedrijf. Het rolvormproces: 

 

 • Is ideaal voor profielen met lange lengtes en grote volumes
 • Waarborgt een hoge mate van consistentie en nauwkeurigheid (zeer nauwe toleranties, vanaf ± 0,05 mm)
 • Maakt productontwerp en productie op maat mogelijk
 • In-line functies zoals perforeren, insnijden, buigen en op lengte afkorten
 • Mogelijkheid tot gesloten vormen door in-line lassen

 

Laat u adviseren

Overeem levert gerolvormde profielen aan veel verschillende machinebouwers. U vindt onze onderdelen onder meer terug in pneumatische systemen, printers, drukmachines, apparaten in de textiel-, de papier- en verpakkingsindustrie. Hoge toleranties en een goede oppervlaktekwaliteit zijn belangrijk voor het vlekkeloos functioneren van machines. Door ons vroegtijdig in het ontwerptraject te betrekken, ervaren uw ontwerpers de voordelen die onze technologie biedt.

Wilt u meer weten over het rolvormen van machinebouw profielen?
Neem hier contact met ons op of stel uw vraag.
U kunt ons ook telefonisch bereiken op 0031 318 - 69 78 11

Huishoudelijke apparaten

Bent u op zoek naar een partner die hoge eisen aan het rolvorm proces stelt?product-household-appliance s

In de markt voor huishoudelijke apparaten zijn de visuele eisen streng. Overeem ontwikkelt en produceert gerolvormde complexe profielen voor verschillende toepassingen in deze markt. We dagen onszelf constant uit door voorgelakte, roestvaste of met folie beklede materialen toe te passen in verschillende kwaliteiten. Dit tot grote tevredenheid van onze klanten.

Bent u benieuwd naar onze mogelijkheden met betrekking tot oppervlaktebehandeling en materialen?
Neem hier contact met ons op of stel uw vraag.
U kunt ons ook telefonisch bereiken op 0031 318 - 69 78 11

Klimaatbeheersing

Bent u op zoek naar een partner die dunwandige profielen met hoge toleranties kan produceren met de juiste materialen?

Overeem ontwikkelt gerolvormde profielen voor onder andere ventilatiesystemen, warmtewisselaars, thermische plafonds, vloeren en wanden. Door samen met klanten in een vroeg stadium mee te denken en ontwikkelen ontstaat het beste resultaat. Lichtgewicht profielen door dunwandigheid en natuurlijk de juiste warmtegeleidende materialen. Overeem is door de hoge toleranties in staat om de profielen perfect aan te laten sluiten.

In-line bewerkingen

Overeem levert extra toegevoegde waarde door het in-line aanbrengen van klantspecifieke bewerkingen, invoegen van draad of magneetband en het zetten van kopse kanten en andere bewerkingen.

Bent u benieuwd naar onze specialistische oplossingen?
Laat hier uw contactgegevens achter en wij nemen binnen 48 uur contact met u op. Of stel hier uw vraag?
U kunt ons ook telefonisch bereiken op 0031 318 - 69 78 11

Verlichtingsindustrie

Bent u op zoek naar het optimale lichtresultaat?product-lighting s

De verlichtingsindustrie is altijd in ontwikkeling. Constant zoekende naar het optimale lichtresultaat. Overeem snapt dat functionaliteit en visuele aspecten hierbij van groot belang zijn. Als specialist in het ontwikkelen en produceren van complexe dunwandige gerolvormde profielen, is Overeem dagelijks bezig met verlichting. Overeem bezit specifieke technologische kennis op het gebied van oplossingen voor LED-armaturen.

Wij denken graag met u mee over uw verlichtingsvraagstukken.
Neem hier contact met ons op of stel uw vraag.
U kunt ons ook telefonisch bereiken op 0031 318 - 69 78 11

Overeem wordt Hadley

Overeem wordt vanaf 2020 het Europese hoofdkantoor van Hadley.
Wilt u meer weten over deze naamsverandering en de mogelijkheden van Hadley wereldwijd?
Lees dan hier verder >>>

 

Overeem BV

Radonstraat 16
6718 WS Ede NL
0031 (0)318 697 811