Koudgevormde profielen

Bent u op zoek naar een alternatief voor een rolvorm gemaakt van aluminium? Wellicht dat koudgevormde profielen een interessante optie zijn. Het koud vormen van staal biedt diverse voordelen. Zo is het productieproces zeer flexibel en is maatwerk geen probleem. Ook is er een uitgebreid gamma aan staalkwaliteiten. De profielen van Overeem worden toegepast in verschillende markten, zoals de bouw en automotive.

Profielen voor de bouwsector

Onder andere in de bouwsector winnen koudgevormde profielen steeds meer terrein. Hiermee zijn de koudgewalste metalen profielen niet meer langer het kleine broertje van de reguliere walsprofielen. Overeem is specialist in het ontwikkelen én produceren van metalen profielen van 0,25 tot 2,5 millimeter. Voor de bouw worden deze profielen toegepast voor onder andere:

  • Bouwconstructies
  • Gevels
  • Tussenwanden
  • Thermische plafonds

Deze worden projectmatig geleverd en kunnen worden voorzien van een oppervlaktebehandeling of een poedercoat laag.

Koudgevormde profielen automotive

Samen met onze bestaande automotive klanten blijven we innoveren. Een hoge kwaliteit, toleranties, perfecte oppervlakten en just-in-time leveringen zijn van groot belang voor automotive. Overeem zorgt er dan ook voor we deze verwachtingen ten alle tijden kunnen waarmaken. Overigens beschikt Overeem over certificaties voor ISO TS-16949 en 9001:2015

Productieproces

De hoge kwaliteit profielen van Overeem worden gemaakt door middel van het zogenoemde rolvormproces (ook wel bekend als koudwalsen).  Al tientallen jaren wordt dit proces toegepast, en met groot succes. Hierdoor hebben we een enorme hoeveelheid kennis en ervaring opgedaan. Overeem is daarom ook Europese hoofdvestiging geworden van Hadley Group. De uitwisseling van kennis die hierdoor ontstaat, zorgt ervoor dat we verdere ontwikkelingen sneller teweeg kunnen brengen. Door deze samenwerking heeft Overeem ook de beschikking over het toepassen van het gepatenteerde UltraSTEEL® proces bij de productie. 

 

Uitsluitend vakmensen

Bij Overeem zet iedereen zich voor de volle 100% in om samen tot de best mogelijke koudgevormde profielen te garanderen. Dus wat uw wensen en eisen met betrekking tot de koudgewalste metalen profielen ook zijn, dat we samen tot een oplossing komen staat vast.

Wilt u weten wat Overeem voor u kan betekenen? Schroom dan niet om contact met ons op te nemen. Wij beantwoorden graag al uw vragen. U bereikt ons op telefoonnummer +31 318 – 69 78 11.

Overeem wordt Hadley

Overeem wordt vanaf 2020 het Europese hoofdkantoor van Hadley.
Wilt u meer weten over deze naamsverandering en de mogelijkheden van Hadley wereldwijd?
Lees dan hier verder >>>

 

Overeem BV

Radonstraat 16
6718 WS Ede NL
0031 (0)318 697 811